Hőkezelő kemencék

Acél, alumínium, réz hőkezelő kemencék

 

 

A hőkezelő kemencék elsősorban a különböző acélok és egyéb fémek hőkezelő technológiájához készülnek. Kamrás, kocsifenekű, harang, aknás vagy egyéb különleges szerkezeti kialakítással, fémek olvasztását is beleértve. A hőkezelés atmoszférikus, védőgázas vagy vákuumos tűztérrel is történhet. A műszerezést a technológiához alakítjuk, például számítógéphez történő csatlakoztatási lehetőség adattárolás céljából.

Lehetőségek, különleges megoldások:

- Egyenletes térhőmérséklet biztosítása céljából belső légkavarást adó ventillátor beépítése.

- Kézzel vagy motorosan működtetett /a hőmérséklet szabályozó műszer programjának megfelelően/ zsaluk beépítése a kemence légterének szellőztetése céljából.

- Nemesfém katalizátorral ellátott utóégetőn keresztül történő szellőztetés, mely a környezetszennyező gőzök, gázok  több mint 90%-át semlegesíti. Katalizátoros utóégetőt meglévő berendezésekbe is beépítünk.

- A hőmérséklet szabályozó műszerekhez számítógépes csatlakozási lehetőség kiépítése /hőmérséklet, idő, felülvédelem, katalizátor hőmérséklet, ventillátor, védőgáz, hibajelzések, stb./ adattárolás céljából a teljes üzemidő alatt. Ez a megoldás kielégíti a minőségbiztosítási követelmények túlnyomó részét.

- Védőgázas kivitel, mely lehet kamrás és retortás megoldású, különböző védőgázak alkalmazásával, a Nitridálást is ide értve.

- Az egyszerű kezelhetőség céljából a hőmérséklet szabályozó műszer programozási lehetőségén túl a műszer mellett beépítésre kerül egy programválasztó kapcsoló 7 program állással. Minden kapcsoló álláshoz egy komplett felfűtési program adható meg  a technológiai előírásoknak megfelelően. A kezelő személynek csak az előírt programot kell kiválasztani és megnyomni a START gombot. Ezzel kizárható a helytelen felfűtési diagramm alkalmazása, biztonságos, a minőségbiztosítási előírásoknak megfelelő hőfok vezetés érhető el.

- Hőmérséklet szabályozás HAGA KD 9 típusú programszabályozó műszerrel, mely szilárdtest reléken keresztül szabályoz ún. kaszkád szabályozással, így elérjük, hogy a tűztérben lévő hőmérséklet nagy pontossággal lehessen tartani, miközben 4db hőelemmel történik a hőmérséklet mérés. A műszer és hőelemek gyártói kalibrációval is kerülhetnek szállításra, a kemence Megrendelőnél történő kalibrálását is beleértve.

- A dolgozókat a kemence kezelésére betanítjuk. A kemence üzemeltetéséhez ill. üzembehelyezéséhez szükséges dokumentációt a kemencével együtt biztosítjuk.

- A kemencéink megfelelnek minden rá vonatkozó szabványnak, előírásnak, rendelkeznek CE megfelelőséggel, valamint a minőségbiztosítási feltételeket is kielégítik.